Kakaové maslo
- ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku
- obsahuje množstvo antioxidantov a je mimoriadne bohaté na vitamín E
- pomáha minimalizovať vrásky okolo očí, úst a v oblasti hrdla
- počas tehotenstva k prevencii a liečbe strií
- pomáha predchádzať zjazveniu od akné
- pri aromaterapeutických masážach podporuje relaxáciu a pocit pohody
- spomaľuje stratu vlhkosti pokožky
- ľahko sa vstrebáva do pokožky,nezanecháva ju mastnú a dodáva jej lesk
- skvelé na výrobu mydiel, telových masiel, balzamov a inej prírodnej kozmetiky
- ako hydratačný prostriedok do kúpeľa
- pri používaní na pery - budú prirodzene jemné
Kakaové maslo
Je čoraz obľúbenejšie aj v kozmetike a pri masážach. Je považované za „najlepší zvlhčovač pokožky“.
Výskum naznačuje, že masírovanie pokožky kakaovým maslom môže pomôcť zmierniť napätie, posilniť imunitný systém a dokonca aj predchádzať rakovine. Je tiež ľudovým liekom na popáleniny, kašeľ, suché pery, horúčku, maláriu, reumu, pri uštipnutí a hojení rán. Práve pre svoju čokoládovú vôňu je kakaové maslo veľmi obľúbené aj pri aromaterapii a relaxačných masážach.
Obsahuje množstvo antioxidantov a je mimoriadne bohaté na vitamín E.
Vitamín E pomáha upokojiť, hydratovať pokožku a zároveň poskytuje kožný kolagén, ktorý zabraňuje tvorbe vrások a ďalším známkam starnutia. Práve preto je vhodné najmä pre suchú a citlivú pleť.
Získava sa z bôbov kakaovníka vylisovaním kakaovej hmoty. Kakaové maslo je krémovej farby a má jemnú aromatickú vôňu. Jeho kvalita závisí práve od kvality bôbov, z ktorých sa získava. Je pomerne drahé, a preto mnohí výrobcovia čokolády šetria a zamieňajú ho za rastlinné tuky. No čokoláda bez kakaového masla nie je pravá čokoláda. Vďaka kakaovému maslu je taká jemná a rozpúšťa sa v ústach.
Kakaové maslo je plné antioxidantov, tj. polyfenolov, katechinov a epikatechinov, ktoré pomáhajú bojovať s voľnými radikálmi, stimulujú tvorbu fenyletylaminu (PEA) a anandaminu. Kakaové maslo je tiež prírodným zdrojom minerálnych látok, ako je mangán, zinok, meď, theobromin, železo, chróm, horčík a omega-6. Väčšinu kakaového masla (57 – 64 %), predstavujú nasýtené mastné kyseliny, ktoré predstavujú kvalitný zdroj rýchlej energie. Kakaové maslo neobsahuje uhľovodíky alebo bielkoviny, z minerálov má značný obsah draslíka.
Aplikujte v malom množstve a pozorujte ako sa úžasne vpíja a zanecháva pokožku zamatovú. Pri izbovej teplote je tuhého stavu a rozpúšťa sa pri dotyku s telom pretože jeho bod topenia je rovnaký ako teplota tela.
V kuchyni je výborné na smaženie, opekanie aj pečenie. Jeho veľkou výhodou je to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť. Neobsahuje žiadny cholesterol. Jeho obsah tuku a kalórií je oveľa nižší ako pri bežných kuchynských tukoch.